KATEDRA ZA PREHRANU I ANALITIČKE TEHNIKE
Katedra za prehranu i analitičke sačinjava 14 kolegija od kojih je 10 redovnih i 4 izborna kolegija. Kolegiji se izvode na diplomskom studiju sanitarnog inženjerstva, fizioterapije, javnog zdravstva i sestrinstva, te specijalističkom studiju sanitarnog inženjerstva.
Dodiplomski studij
Redovni kolegij:
- Kemijska analiza namirnica
- Mikrobiološka analiza namirnica
- Osnove tehnologije namirnica
- Prehrana sa sanitarnom kontrolom
- Dijetetika
Izborni kolegij:
- Prehrana
- Prehrana i dijetetika
Specijalistički studij:
Redovni kolegij:
- Prehrambeni aditivi
- Mikotoksikologija
- Ekoinženjering
- Prehrana
- Veterinarski lijekovi
Izborni kolegij:
- Dijetoterapija u liječenju i prevenciji bolesti
- Dijetoterapija
Nositelji kolegija, kao i njihovi suradnici na Katedri za prehranu i analitičke tehnike su osobe koje su u kumulativnom radnom odnosu Zdravstvenog veleučilišta ili su Ugovorom o djelu uključeni u rad Katedre, odnosno u izvođenju nastave. S obzirom da većina nositelja kolegija na Katedri dolazi iz suradničkih institucija tj. nastavnih baza Zdravstvenog veleučilišta organizacija izvođenja vježbi provodi se u institucijama gdje suradnici rade. To su Zavod za javno zdravstvo «Andrija Štampar», Prehrambeno-biotehnološki fakultet i KB Dubrava. Ostali predavači izvode nastavu u prostorima Zdravstvenog veleučilišta.
Ukupno opterećenje Katedre za prehranu i analitičke tehnike prema nastavnom planu i programu je:
P 390 sati
S 45 sati
V 360 sati (metodičke, laboratorijske, vježbe u praktikumu i terenske vježbe)